Momenteel ben ik met zwangerschapsverlof. Ik hoop je in september weer te zien!

Stress

Ayurveda beschouwt stress als een onbalans in de dosha’s, met name in het Vata-dosha. Volgens Ayurveda is stress vaak het gevolg van een onevenwichtige levensstijl, onjuiste voeding, gebrek aan rust en slaap, en emotionele factoren.

Yoga online studio
Zwangerschapscoaching

Zwangerschaps-consult

Ayurveda ziet zwangerschap en vruchtbaarheid als een teken van gezondheid en vitaliteit. Een bijzonder moment in jouw leven  waarin nieuw leven wordt gevormd. De zorg tijdens de zwangerschap vanuit de Ayurveda is gericht om het gehele proces van zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en ouder(s) worden te ondersteunen. Voeding speelt hierin een belangrijke rol, evenals ayurvedische oliemassages, leefstijl en Yoga. Bepaalde remedies kunnen ingezet worden om zwangerschapsklachten te verminderen en om zo goed mogelijk zorg te dragen voor de groeiende baby.

Tijdens het zwangerschapsconsult ondersteun ik je in jouw proces.Er wordt een plan op maat voor je gemaakt afgestemd op jouw wensen.

Je bent in ieder stadium van de zwangerschap welkom. Uiteraard hoe eerder in de zwangerschap je komt des te meer profijt je hebt van deze balancerende methode.

Het is mogelijk een los consult te boeken of een langer traject te starten.

 

Zwangerschaps-
Massage

Geniet van een diep ontspannende massage. Er wordt gebruik gemaakt van warme kruidenolien afgestemd op jouw lichaam en eventuele klachten. De steeds herhalende, lange, rustige massage-strijkbewegingen brengen je ontspanning. 

In mijn praktijk is een zwangerschapsmassagetafel met uitsparing voor de zwangere buik en eventueel gevoelige borsten. Zo kan je heerlijk op je buik liggen.

Contra-indicaties (neem contact op indien van toepassing):

  • 0-12 weken zwanger
  • Koorts
  • Hypertensie
  • Hartklachten

Zwangerschaps-
cursus

In deze 4 weekse Yoga en Ayurveda cursus word je voorbereid op je bevalling en zorgen we er daarnaast voor dat je zwangerschap een hele fijne tijd is.

Tijdens de cursus gaan we aan de slag met onze ademhaling, doen we heerlijke yogalessen, verbinden we met ons zelf en ons kindje in de buik en zorgen we ervoor dat je met veel zelfvertrouwen de bevalling in gaat.

We staan stil bij wat Ayurveda jou kan brengen tijdens de zwangerschap en uiteraard besteden we de nodige aandacht aan de eerste 42 dagen (de kraamtijd).

Mama & Baby Yoga

Ontspan samen met je baby en kom helemaal tot rust.
Tijdens de 4 weekse Mama en Baby Yoga starten we met een opwarming, doen yoga-oefeningen zonder én met je baby. Je kleintje is lekker dichtbij en wordt betrokken bij de verschillende yogahoudingen.
Tijdens de les werken we aan spierversterking, rekken, strekken, en dit alles op een prettige manier samen met je baby. De spieren van je buik, rug, billen, benen en bekkenbodem krijgen extra aandacht en we sluiten de les af met een heerlijke eindontspanning.

Geschikt voor moeders met baby’s vanaf 6 weken. Na een keizersnede wordt geadviseerd 8 weken na de geboorte te starten.
Voor iedereen toegankelijk, yoga-ervaring is niet nodig.

“Enorm van genoten! Een bezoek aan Karleen is een cadeautje aan jezelf. Hele fijne sfeer en nu lekker ontspannen de laatste loodjes van mijn zwangerschap in.

Marloes

"Heerlijke genoten van een Ayurvedische zwangerschapsmassage. De warme olie en het feit dat ik op mijn buik kon liggen door de uitsparing zorgden ervoor dat ik ultiem ontspannen. Ik kom zeker nog een keer

Lieke