Momenteel ben ik met zwangerschapsverlof. Ik hoop je in september weer te zien!

Postpartum

Een belangrijk Ayurvedisch gezegde luidt: “De eerste 42 dagen van de kraamtijd staan garant voor de volgende 42 jaar van je leven”. Het benadrukt het belang van het nemen van de juiste maatregelen tijdens de postpartum periode, aangezien deze periode een aanzienlijke invloed kan hebben op de langere termijn gezondheid en welzijn van jou als moeder. 

Zwangerschapsyoga
Zwangerschapscoaching

Belangrijke principes van Postpartum care zijn onder andere:

Rust en Herstel: Deze periode wordt gezien als een tijd van rust, herstel. Het is belangrijk dat jij als moeder je energie behoudt en jouw lichaam de kans geeft om te herstellen.

Warm en Voedzaam Dieet: Na je bevalling schiet Vata dosha omhoog is het heel belangrijk om warm en voedzaam te eten.

Kruidenondersteuning: Ayurvedische kruiden en specerijen worden vaak gebruikt om het herstel van de moeder en haar algehele welzijn te ondersteunen.

Abhyanga (Oliemassage): Regelmatige oliemassages, zowel voor de moeder als de baby, worden als heilzaam beschouwd. Het masseren van het lichaam van de moeder met warme olie kan de bloedcirculatie verbeteren, spierspanning verminderen en ontspanning bevorderen.

Herstellen van Spijsverteringsvuur: In Ayurveda wordt spijsverteringsvuur “Agni” genoemd, en het wordt beschouwd als het vermogen van het lichaam om voedsel te verteren, op te nemen en te metaboliseren. Een sterk en gezond spijsverteringsvuur is essentieel voor algemeen welzijn en een goede gezondheid.

Massage

De postpartum Abhyanga helpt jou als kersverse moeder om echt tot rust te komen en bescherming te bieden onbalans en stress. Tijdens de massage wordt jouw gehele lichaam met warme olie gemasseerd. Je hele zenuwstelsel komt tot rust en de olie dringt tot diep in de cellen door. De olie is een combinatie van biologische sesamolie en medicinale olie afgestemd op jouw lichaam.

Moxa

Om het herstel te bevorderen wordt moxa in gezet. Moxa zorgt ervoor dat de warmte weer wordt teruggebracht in jouw lichaam.

De warmte van de brandende moxa dringt diep door in de huid en weefsels, wat een ontspannend en verwarmend effect heeft. Dit kan helpen bij het ontspannen van spieren, het bevorderen  van de doorbloeding en het verbeteren van de energiestroom.

Castorolie 

Een Castorolie buikpakking is een weldaad. voor je buik. 

Castorolie wordt op de buik gemasseerd.  Na de masagge wordt de buik bedekt met een doek en kruik om warmte vast te houden. Dit kan helpen bij het bevorderen van ontspanning  en het ondersteunen van het natuurlijke herstelproces van het lichaam na de bevalling. 

Belly Binding

Bij deze methode wordt de buik en het bekkengebied  na de bevalling ingebonden met behulp van een lange, zachte doek van ongeveer 17 meter lang. De bindingstechniek heeft tot doel het lichaam te ondersteunen tijdens het postpartum-herstelproces en verschillende voordelen te bieden.

Ayurvedisch Postpartum

Voorgesprek: Dit gesprek is om elkaar te leren kennen, jouw behoeften en mijn mogelijkheden te bespreken

Verwarmende Moxa: Het gebruik van verwarmende moxa helpt bij het balanceren van de energie en het stimuleren van de doorbloeding. 

Full Body Abhyanga: Massage met warme oliën biedt zowel ontspanning als revitalisatie. Het helpt spieren ontspannen, de bloedcirculatie te verbeteren en lichaam en geest te kalmeren.

Castorolie Buikpakking: De castorolie buikpakking kan het lichaam helpen ontgiften, zwelling verminderen en de baarmoeder ondersteunen bij het terugkeren naar zijn normale grootte. Het is een zachtere aanpak om het buikgebied te ondersteunen na de bevalling.

Verwarmende Thee: Het drinken van verwarmende thee met specerijen zoals gember en kardemom kan helpen bij het aanwakkeren van het spijsverteringsvuur, wat kan bijdragen aan een gezond spijsverteringssysteem.

Postpartum behandeling vindt aan huis plaats zodat je in veilige bubbel met je kindje kan blijven.

De massage kan je ontvangen vanaf dag 4 na een natuurlijke bevalling of zo’n vier weken na een keizersnede. Postpartum massage vindt aan huis plaats zodat je in veilige bubbel met je kindje kan blijven.

*Het is raadzaam om ervoor te zorgen dat er tijdens de behandeling nog iemand aanwezig is om voor je baby te kunnen zorgen, zodat jij je volledig kunt ontspannen.

Marma House of body and mind

Benkung Belly Binding

Voorgesprek: Dit gesprek is om elkaar te leren kennen, jouw behoeften en mijn mogelijkheden te bespreken

Verwarmende Moxa: Het gebruik van verwarmende moxa helpt bij het balanceren van de energie en het stimuleren van de doorbloeding.

Helende Buikmassage: Een speciale buikmassage kan helpen bij het bevorderen van ontspanning, de spijsvertering ondersteunen en het lichaam helpen bij het herstellen van de veranderingen na de zwangerschap.

Castorolie Buikpakking: Deze pakking kan helpen bij het verminderen van zwelling, het bevorderen van de bloedcirculatie en het ondersteunen van de baarmoeder bij het teruggaan naar zijn normale grootte.

Hoofd- en Schoudermassage of Voetmassage: Deze massages kunnen helpen bij het verlichten van spanning en stress, terwijl ze ook een gevoel van ontspanning en welzijn bevorderen.

Benkung Buikwikkeling: Deze traditionele praktijk omvat het inbinden van de buik met behulp van een speciale doek. Het kan fysieke ondersteuning bieden aan de buikspieren en organen en helpen bij het herstel van het buikgebied.

Postpartum behandeling vindt aan huis plaats zodat je in veilige bubbel met je kindje kan blijven.

De eerste twee weken na de bevalling kan je de belly bind tot wel 24 uur dragen. Daarna is 6-10 uur voldoende en zou de belly bind voornamelijk ’s avonds en ’s nachts kunnen worden gedragen.