Volgens Ayurveda heeft iedere persoon een unieke Ayurvedische constitutie, dat is de blauwdruk die je bij je geboorte hebt meegekregen. Door kennis op te doen van jouw unieke constitutie kan je leren hoe je deze in balans kunt houden.

Soms raken we door bijvoorbeeld stress, verkeerde voeding, een drukke baan en drukke leefstijl uit balans met onze natuurlijke constitutie. Hierdoor kunnen er fysieke- en/of mentale gezondheidsklachten ontstaan die kunnen verergeren als je er niks aan doet. Ayurveda leert jou dus om te leren leven met je constitutie, want wanneer je in balans bent met je unieke constitutie werk je preventief aan je gezondheid. Ontstaat er dan toch een onbalans dan kan Ayurveda je helpen door de juiste voeding, leefstijl en kruiden om weer terug in balans te komen.

Ayurveda leert ons dat iedereen opgebouwd is uit de vijf elementen die overal om ons heen aanwezig zijn, namelijk: lucht, ether, water, vuur en aarde. Bij elke persoon zijn bepaalde elementen wat dominanter aanwezig dan andere en dat zorgt voor jouw eigen unieke blauwdruk ofwel je Mind-Body type en in Ayurveda je Dosha genaamd.

Elke Mind-Body type bevat twee elementen:

  • Vata: lucht en ether
  • Pitta: water en vuur
  • Kapha: aarde en water

Vaak overheersen er per persoon een of twee Mind-Body types.
Nieuwsgierig welk type jij bent? Doe hier de gratis test.

Tijdens een consult help ik je erachter te komen welke dosha uit balans is, wat de werking van jouw spijsverteringsvuur (agni) is en of er veel afvalstoffen in jouw lichaam zijn. Daarop krijg je een afgestemd voeding & leefstijl advies om de onbalans weer in balans te brengen.

Ja, ik wil graag een gratis kennismakingsgesprek! »