Graag deel ik een heerlijk recept voor linzensoep.  Ik hou van soep, het is zo simpel te maken, je eet iets voedzaams en je kan zo enorm varieren met groenten dat het nooit saai wordt! Daarnaast is soep heel goed om Vata dosha in balans te brengen en dus een enorme aanrader nu in de herfst en winter!

Aan de slag!

  • 300 gram rode linzen
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 blik (biologische) tomaten
  • 1 blik kokosmelk
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnzaad-poeder
  • 1 liter water
  1. Snij alle groenten in kleine stukken en bak aan in Ghee.
  2. Voeg de kruiden eraan toe, zodat deze ook een beetje geroosterd worden.
  3. Voeg de tomaten toe 
  4. Voeg de linzen en het water toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Als de groenten zacht zijn en de linzen gaar dan voeg je de kokosmelk toe en laat je nog even mee pruttelen.
  6. Pureer de soep naar eigen smaak of laat het zoals die is
  7. Eet smakelijk!